Qui Som?

 El Club Tir Precisió Terrassa és una associació amb més de setanta anys d’història, a on promovem la pràctica del tir esportiu, tant en modalitats olímpiques de precisió com de recorreguts de tir (IPSC).


Estem convençuts que esport i valors són inseparables, i per això el treball en equip, el companyerisme i la millora contínua estant al centre de la nostra pràctica i de les activitats socials del nostre club.


Comptem amb unes instal·lacions ubicades al mig de la natura, que permeten als nostres esportistes des de l’obtenció de llicències i la iniciació al tir esportiu, fins a l’entrenament i la tecnificació a diferents distàncies i nivells, i la formació d’àrbitres entre
d’altres.


Si vols gaudir del nostre esport en el millor dels entorns i en un ambient familiar i distés, estarem encantats de donar-te la benvinguda al Club Tir Precisió Terrassa.

Junta Directiva

PRESIDENT
  • MANUEL MORENO MORENO
SOTS-PRESIDENT
  • DEMETRIO AGUILAR TEJEIRA
SOTS-PRESIDENT
  • XAVIER DEL COLLADO PICÓ
SOTS-PRESIDENT
  • ROBERTO SÁNCHEZ BONIQUET
TRESORER
  • VÍCTOR MARTÍNEZ SERRANO
SECRETARI
  • FELIP SÁEZ SÁEZ
VOCALS

TERESA PUERTA VALERA

MONTSERRAT PEIDRO INSA

JOSEP VITÓ SEGURA

ISAAC J. MORET GARRETA

Més de Mig Segle d'Esforç, Devoció i Competició a Terrassa

Història d'un Camp de Tir: Passat, Precisió i Reconeixement

Ja fa més de mig segle que un grup de ciutadans esportistes i coneixedors de l’esport del tir en diferents disciplines es van interessar en la possibilitat de constituir una entitat que disposés d’instal·lacions per a practicar aquest antic esport, que va ser inclòs en la primera Olimpíada moderna l’any 1896.

Reunits un grup d’interessats en la realització del projecte, es van confeccionar els estatuts per l’oportuna aprovació i per poder començar a desenvolupar l’activitat. L’any 1945 va quedar oficialment constituïda la nova entitat, avui convertida per motius de la nova legislació en Club.

Les primeres reunions per fer practiques de tir és feien amb armes de foc de petit calibre, amb cartutxos de Flobert i alguna arma d’aire comprimit. S’organitzaven al pati d’una casa que un soci va proporcionar desinteressadament per poder començar amb l’activitat. Una vegada trobat el lloc idoni, que va ser una finca que un ciutadà va oferir de manera altruista a la part sud de la ciutat, concretament a Les Fonts de Terrassa, es va començar amb les tirades d’una manera extremadament simple, amb armes de foc de gros calibre i sempre amb la col·laboració dels socis.

Per poder fer les indispensables primeres obres, és van organitzar grans competicions de tir al plat i de tir al colom, per tenir algun benefici i d’aquesta manera poder iniciar l’adequació de les instal·lacions.

El Club de Tir, amb la col·laboració d’alguns dels seus socis, va editar un llibre sobre el tir esportiu de precisió per així contribuir a la divulgació d’aquest esport tant poc conegut.

Després d’uns anys, veient el progrés de la nostra afició i per suggeriment de l’alta direcció d’aquest esport, és va creure convenient construir un polígon de tir nou i de propietat, tot i haver de sacrificar el poder tirar a 200 i 300 metres, que són grans distàncies. Es va escollir el terreny de l’actual ubicació, en el paratge anomenat La Betzuca. Es va començar amb el suport de la Real Federación Española de Tiro Olímpico, sol·licitant un préstec a deu anys cedit per la Dirección General del Deporte i un altre concedit per una entitat d’estalvi de la nostra ciutat. D’una forma simplificada, és va iniciar la construcció del primer camp al nou polígon de tir per a fer-hi practiques a 25 i 50 metres, que són distàncies olímpiques.

Al cap de molts anys d’activitat i adequada remodelació i condicionament de les instal·lacions, i havent augmentat el número d’associats en el Club, i també d’incloure en els Jocs Olímpics la modalitat de tir pneumàtic, es va projectar l’ampliació de les instal·lacions amb un nou pavelló de tir, contant amb la possible col·laboració econòmica de la Direcció General d’Esports de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona i el recolzament de l’Ajuntament de la nostra ciutat, projecte que és va dur a terme. Ara s’hi poden fer grans competicions encara que no de totes les disciplines Olímpiques per manca de més espai per a construir.

Cal ressenyar dos esdeveniments en la història del Club, que són les Olimpíades de 1992 on la Federació Francesa de Tir va sol·licitar poder instal·lar-se en el nostre polígon de tir, degut al intercanvi existent de competicions amb equips de tir de França, acceptant nosaltres l’esmentada sol·licitud. La Federació Francesa de Tir va utilitzar el polígon, instal·lant-hi la seva base de comunicacions, el seu equip tècnic i algun dels seus tiradors i tiradores més destacats. Finalitzats els Jocs, el mateix president de la Federació Francesa de Tir, va visitar el polígon donant les gràcies personalment per les atencions rebudes a la nostra ciutat a través del Club i el tirador guanyador de la Medalla de Plata en Tir de Carrabina Pneumàtica va manifestar a la premsa que li va ser de gran ajut disposat d’unes bones instal·lacions, com les del nostre camp de tir per la seva preparació per la gran competició. La premsa esportiva de França va elogiar les instal·lacions i l’atenció dispensada pel Club a la Federació Francesa de Tir amb tots els seus components.

L’altre fet destacable és el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat al cinc de Maig de 2.000, guardó que la ciutat de Terrassa representada per l’Alcalde L’Excm. Sr. Manuel Royes, va entregar al President del Club, Sr. Alfred Puig Planell.

“Les fonts són l’article del Sr Alfred Puig Planell “La memòria del Club” de l’edició Col·lecció Homenatges de L’Ajuntament de Terrassa i de l’esmentada revista.”

Cal esmentar que el 13 de desembre de 2023 el nostre actual president, senyor Manuel Moreno Moreno, va rebre una Placa Honorífica de mans de la Policia Municipal, fet que suposa un gran reconeixement a la nostra entitat.

Les distincions rebudes son l’expressió de gratitud de Terrassa cap a una institució que ha dedicat anys d’esforç i passió a l’esport del tir.

INSTAL·LACIONS

Les Instal·lacions d'El Club de Tir de Precisió Terrassa

Comptem amb unes instal·lacions ubicades al mig de la natura entre els municipis de Terrassa i Matadepera, amb diverses galeries que permeten als nostres esportistes la pràctica del tir de precisió i recorreguts de tir:

BAR

L'Espai Perfecte per Desconnectar i Gaudir dels Millors Plats

Passa-t’ho bé al nostre espai de bar i terrassa on us atendrem i prepararem els millors àpats per poder desconnectar de tot

Contacte i reserves:

Karima: 646 27 70 95

Estatuts i Reglament del Tir Terrassa

El Reglament de Competició del Tir Terrassa

Fes-te Soci Amb Nosaltres

Inscriu-te

AGRAÏMENTS

Agraïments

La Junta Directiva del Club de Tir de Precisió Terrassa vol agrair la col·laboració al Víctor i al Joaquín per les aportacions i el suport prestat per patrocinar les tirades que fan que gaudim cada dia més de l’esport que tots compartim. També volem agrair al Salvador i l’Ester tota l’ajuda, esforç i col·laboració que presten de forma desinteressada en tots els àmbits que podem menester. Agrair a la Mary moltes de les fotografies que hem incorporat a la web i que fan que el nostre club llueixi tant bonic com el veiem nosaltres. També cal fer menció dels socis que ajuden dia a dia a realitzar diferents tasques de manera voluntària i altruista.


No hi ha paraules, el nostre agraïment de tot cor.

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.